Μια light επιλογή που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 164/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1+1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2κ. γλυκού κανέλα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3κ. σούπας βούτυρο καρύδας, λιωμένο
- 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 1/4φλ. μαρμελάδα μήλου
- 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λίπανε με λίγο ελαιόλαδο 10 θήκες για ντόνατ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την baking powder, τη σόδα την κανέλα και το αλάτι.
- Σταδιακά ρίξε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το γάλα και ανακάτευε καλά.
- Μοίρασε τη ζύμη στις 10 θήκες και ψήσε για 10 λεπτά.
- Όταν τα βγάλεις από το φούρνο άφησέ τα να κρυώσουν για 15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ