Μια light επιλογή που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 164/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1+1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2κ. γλυκού κανέλα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3κ. σούπας βούτυρο καρύδας, λιωμένο
- 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 1/4φλ. μαρμελάδα μήλου
- 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λίπανε με λίγο ελαιόλαδο 10 θήκες για ντόνατ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την baking powder, τη σόδα την κανέλα και το αλάτι.
- Σταδιακά ρίξε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το γάλα και ανακάτευε καλά.
- Μοίρασε τη ζύμη στις 10 θήκες και ψήσε για 10 λεπτά.
- Όταν τα βγάλεις από το φούρνο άφησέ τα να κρυώσουν για 15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ