Site icon TLIFE

Ο «Αll Time Classic Τύπος Γιώτης» που αγαπά τις κλασικές συνταγές που θυμίζουν… μαμά!

Τον «All Time Classic Τύπο Γιώτης», τον αναγνωρίζεις από χιλιόμετρα μακριά. Ξέρει ακριβώς τι του αρέσει, και αυτό που του αρέσει έχει διαχρονική αξία. Είναι κλασικό. Είναι αυθεντικό. Θυμίζει μαμαδίσια αγκαλιά. Μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο. Σε γεμίζει θαλπωρή. Οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι αγαπημένες του. Τις προτιμά, γιατί έχουν δοκιμαστεί ανά τα χρόνια και έχουν αποδείξει την αξία τους – και με το παραπάνω!

Δεν του αρέσουν οι πειραματισμοί. Τους αποφεύγει. Αντίθετα, αγαπά εκείνα τα προϊόντα Γιώτης που είχε στο ντουλάπι της η μαμά του, ή και η γιαγιά του… Προϊόντα που έχουν αγαπηθεί από γενιές. Οι γεύσεις που τον μεταφέρουν απευθείας στα παιδικά του χρόνια, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Τον κάνουν να νιώθει οικεία. Ξυπνούν αναμνήσεις. 

Η καθημερινότητα του «All Time Classic Τύπου Γιώτης» είναι γεμάτη σταθερότητα και αρμονία. Τα πάντα είναι προγραμματισμένα. Ξεκινάει την ημέρα του με ένα καυτό φλιτζάνι καφέ και ένα λαχταριστό γλυκάκι. Η απόλυτη στιγμή χαλάρωσης για αυτόν. Όχι όμως όποιο και όποιο γλυκάκι. Κάτι all time classic. Όπως και αυτός. Με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, σκέφτεσαι κάτι πιο κλασικό από… μελομακάρονα; 

All Time Classic Τύπε Γιώτης, αυτή η συνταγή για μελομακάρονα είναι για εσένα!

Υλικά:

  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 500 γρ. καρύδια σε κομματάκια
    Για το σιρόπι:
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Εκτέλεση:

  • Ξεκίνα με το σιρόπι. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση πρόσθεσε το μέλι και απόσυρε από τη φωτιά. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το μέλι και άφησε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Συνέχισε με τα μελομακάρονα. Χτύπησε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro. Διάλυσε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και πρόσθεσε όλα τα υλικά στο ελαιόλαδο. Στο τέλος, πρόσθεσε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι.
  • Ζύμωσε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Πλάσε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλεις και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Τα σιροπιάζεις με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζεις την επιφάνεια με καρύδια.

Ο All Time Classic Τύπος Γιώτης μας θυμίζει τη σημασία του να παραμένεις πιστός στις αξίες και τις προτιμήσεις σου, ακόμα κι όταν όλα γύρω σου αλλάζουν. Είναι η απόδειξη ότι τα κλασικά δεν είναι ποτέ βαρετά – είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται κάθε τι νέο και ξεχωριστό!

Βρες ακόμα περισσότερες all time classic συνταγές Γιώτης εδώ!

 

© 2024 tlife.gr