Ναι, ο βασιλιάς του ψυγείου θα πρέπει να είναι το cheddar, το καλό, παλαιωμένο, μακράς ωρίμανσης, πλούσιο και λαχταριστό αμερικανικό cheddar! Ένα από τα πιο γευστικά τυριά, και όχι δεν αναφέρομαι στις κακές απομιμήσεις του, αλλά στις σωστές και λαχταριστές εκδοχές του, που καταφέρνει να “απογειώσει” κάθε πιάτο στο οποίο το προσθέτεις! Και έπειτα, το μπέικον… αυτός ο μικρός θεός των αλλαντικών, που με τη σωστή κοπή και την εκλεκτή προέλευση μπορεί να κάνει θαύματα στον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκέψου τώρα πόσο λαχταριστός είναι ο συνδυασμός τους και πόσο εύκολα και -κυρίως- ανέξοδα μπορείς να δημιουργήσεις τόσες και τόσες γαστριμαργικές παραλλαγές!
Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τέσσερις γρήγορες, απλές και no budget επιλογές για να γεμίσουν τα… κενά σου, όποτε η πείνα και η ανάγκη για ανώτερες γεύσεις σου χτυπούν την πόρτα!
Μικρές πιπεριές (αν αντέχεις τις δυνατές συγκινήσεις πρόσθεσε καυτερές jalapeños), τριμμένο cheddar, λίγο σκόρδο και μερικές φέτες μπέικον. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά, απλά λιώσε το σκόρδο και ανακάτεψέ το με το cheddar, γέμισε τις πιπερίτσες και τύλιξέ τες με μία φέτα μπέικον την καθεμία. Ψήσε στους 120 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να τραγανιστεί το μπέικον και είσαι έτοιμη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ό,τι φύλλο ζύμης κι αν έχεις στο σπίτι, μας κάνει για αυτή τη δουλειά! Κόψε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, τρίψε το cheddar και ψιλόκοψε το μπέικον. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά: άπλωσε τα φύλλα, λάδωσέ τα ελαφρώς με ένα πινέλο (ή με το χέρι) και τοποθέτησε διαδοχικά τυρί, μπέικον και μπρόκολο. Στρίψε το φύλλο σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε μικρά κομμάτια (σαν να ήταν σούσι). Ψήσε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν και καλή σου όρεξη!
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι η βάση για τα muffin (το ειδικό ταψάκι). Από εκεί και πέρα, αλείφεις μερικές φέτες ψωμί του τοστ με ελάχιστο λάδι και τις πιέζεις στις θήκες για τα muffin. Ψιλοκόβεις το μπέικον, τρίβεις το τυρί και σπας σε κάθε “θήκη” ένα αυγό και το πασπαλίζεις με μπέικον και cheddar. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά και αν θέλεις πασπαλίζεις με φρέσκο κρεμμυδάκι -ή τα καταναλώνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ψήσε τις καλά πλυμένες πατάτες σου στους 200 βαθμούς με τη φλούδα τους. Μέχρι να ετοιμαστούν τρίψε το τυρί και κόψε το μπέικον σε καρεδάκια. Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, με ένα κουτάλι άρχισε να τις… αδειάζεις με προσοχή, ώστε να μην ανοίξουν οι βάσεις τους. Το εσωτερικό της πατάτας ανακάτεψέ το σε ένα μπολ με το cheddar και το μπέικον και αλατοπιπέρωσε. Ξαναγέμισε τις πατάτες με το μείγμα και ξαναβάλε τες στο φούρνο για πέντε λεπτάκια μέχρι να λιώσει το τυρί. Voilà!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ