Τραγανές μπουκιές από απολαυστική καρύδα, έτοιμες από τα χεράκια σου σε χρόνο μηδέν. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τριμμένη καρύδα και ζαχαρούχο γάλα! Εμείς φυσικά σου προτείνουμε κάποια έξτρα υλικά για πιο αφράτη υφή και άρωμα βανίλιας!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 420 γρ. τριμμένη άγλυκη καρύδα
- 420 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- Προαιρετικά: 1 βανίλια
- 2 ασπράδια αυγού
- ¼ κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
- Σε ένα μπολ ανάμειξε την καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα
- Αν θέλεις να προσθέσεις άρωμα και αφράτη γεύση στο γλυκό, χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Πρόσθεσε και τη βανίλια με το αλάτι και ενσωμάτωσε απαλά την αφράτη μαρέγκα στο ζαχαρούχο
- Κόψε τα macaroon σε λαδόκολλα με κορνέ σε ροζέτες, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά να πάρουν χρώμα
- Άφησε τις καρύδες να κρυώσουν καλά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ