Ένα κλασικό γλυκό που δεν θα σου κοστίσει… Μην ρωτήσεις τη μαμά σου! Θα σου δώσουμε εμείς τη συνταγή. Βελούδινη κρέμα, σνατιγί και τραγανόι μελένιο καταΐφι! Απλά απολαυστικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1/2 λίτρο γάλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ: 1 κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑϊΦΙ 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι μέλι
- Λίγη κανέλα
- 1/2 πακέτο καταΐφι
- 125 γρ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άνοιξε το πακέτο με το καταΐφι και χώρισε τις ίνες καλά. Κόψε σε ψιλά κομματάκια και στρώσε στο ταψί που θα βάλεις το γλυκό
- Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και περίχυσε το καταΐφι. Βάλε στο φούρνο να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό
- Ανακάτεψε το κορν φλάουρ σε 1/2 ποτήρι γάλα και πρόσθεσε και τη βανίλια
- Χτύπησε τα αυγά καλά και συμπλήρωσε στο γάλα με το κορν φλάουρ
- Βάλε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και πρόσθεσε το μείγμα με το αυγό και το κορν φλάουρ ανκατεύοντας συνεχώς
- Πρόσθεσε και το βούτυρο να δώσεις γυαλιστερή υφή στην κρέμα σου. άφησε στην άκρη να κρυώσει
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να πάρεις μια αφράτη σαντιγί. Συμπλήρωσε τη μισή ποσότητα στην κρέμα σου και κράτησε το υπόλοιπο για το γαρνίρισμα
- Στο μεταξύ βάλε το νερό με το μέλι και την κανέλα να πάρουν βράση και περίχυσε το καταΐφι σου. Καλό είναι το καταΐφι να έχει κρυώσει όταν το σιροπιάζεις με το καυτό σιρόπι
- Στρώσε επάνω από το καταΐφι την κρέμα και στόλισε με την σαντιγί που απέμεινε
- Άφησε στο ψυγείο να σφίξει και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ