Ελιές γεμιστές με κιμά

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μία νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσεις ένα τραπέζι με διάφορα ορεκτικά ή ακόμη και να σερβίρεις μαζί με το ποτό στους καλεσμένους.

Συστατικά

  • Για τη γέμιση – 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1,5 κιλό μεγάλες πράσινες ελιές
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 4 φύλλα σέλινο
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Για το τηγάνισμα – 2 αυγά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο (κατά προτίμησε σε πολυμίξερ)
  • Σόταρε τον κιμά σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα τριμμένα λαχανικά σου
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με κρασί
  • Άφησε το κρασί να εξατμιστεί και κατέβασε την ζύμη από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά
  • Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τις ελιές και γέμισέ τες με την γέμιση
  • Χτύπησε τα αυγά. Αλεύρωσε τις ελιές και πέρασέ τες από τα αυγά και στη συνέχεια από την φρυγανιά
  • Τηγάνισε σε μπόλικο λάδι που καίει, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164