Μία νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσεις ένα τραπέζι με διάφορα ορεκτικά ή ακόμη και να σερβίρεις μαζί με το ποτό στους καλεσμένους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση – 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1,5 κιλό μεγάλες πράσινες ελιές
- 3 αυγά
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 4 φύλλα σέλινο
- Αλάτι,Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Για το τηγάνισμα – 2 αυγά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο (κατά προτίμησε σε πολυμίξερ)
- Σόταρε τον κιμά σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα τριμμένα λαχανικά σου
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με κρασί
- Άφησε το κρασί να εξατμιστεί και κατέβασε την ζύμη από τη φωτιά
- Πρόσθεσε τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά
- Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τις ελιές και γέμισέ τες με την γέμιση
- Χτύπησε τα αυγά. Αλεύρωσε τις ελιές και πέρασέ τες από τα αυγά και στη συνέχεια από την φρυγανιά
- Τηγάνισε σε μπόλικο λάδι που καίει, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ