Η σπιτική μαγιονέζα είναι υπόθεση καλού χτυπήματος. Τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι σου οπότε δοκίμασε κι εσύ να την φτιάξεις μια φορά! Μετά δεν θα θες άλλη!
Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- 300 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.σούπας ξίδι
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χτύπα τους κρόκους με το σύρμα και ξεκίνα να ρίχνεις λίγο λίγο το λάδι με ροή κλωστής.
- Πρόσθεσε το λεμόνι και το ξύδι.
- Δυνάμωσε το χτύπημα για να πήξει καλά η μαγιονέζα.
- Τη διατηρείς στο ψυγείο.
Tip
SOS! Οι κρόκοι σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς η μαγιονέζα σου δεν θα πήξει ποτέ! Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ