Γιατί το φίνο και gourmet δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και ακριβό. Ετοίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο από φουαντρέ γαλοπούλα και συνόδευσέ το με δαμάσκηνα και μήλα.
ΚΟΣΤΟΣ: 4 €/μερίδα
280 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες 4 εκατοστών φουαντρέ
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 4 γλυκά κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- Αλάτι, πιπέρι
- 225ml ξηρό λευκό κρασί
- 225 ml χλιαρό νερό με 1 κύβο πουλερικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανς το φούρνο στους 220°C
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε τα κομμάτια του φουαντρέ να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Κράτησε στην άκρη
- Πρόσθεσε στο ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και τα μήλα και πασπάλισε με τη ζάχαρη να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπέρωσε
- Βάλε και πάλι τα φιλετάκια πάνω από τα φρούτα και περίχυσε με το κρασί. Άφησε το φαγητό να πάρει βράσει και αν φύγει το αλκοόλ
- Μετάφερε το φαγητό σε μια γάστρα και ψήσε να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά τα μήλα και τα δαμάσκηνα βγάλε από το φούρνο
- Μετάφερε όλα σου τα υλικά εκτός από το φουαντρέ σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε σε πουρέ. Κράτησε μερικά φουράκια για γαρνίρισμα.
- Μετάφερε τον πουρέ σε τηγάνι μαζί με τον ζωμό και άφησε να βράσει. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το φουαντρέ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα