Παντρεψε τα πράσα με το λεμόνι και τον αρωματικό μαϊντανό σε μια υπέροχη φριτάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 αυγά
- το ξύσμα ενός λεμονιού
- 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
- ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα πράσα κομμένα κατά μήκος και πλυμμένα
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρίσουν ελαφρά και ρίξε το ξύσμα.
- Θρυμμάτισε μέσα το τυρί.
- Ζέστανε μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά (το σκεύος πρέπει να είναι κατάλληλο και για το φούρνο).
- Ψιλόκοψε τα πράσα σου (και το πράσινο και το άσπρο μέρος) και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι ίσα να μαραθεί.
- Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να κρυώσουν τα πράσα 1-2 λεπτά και μετά ρίξε τα μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακάτεψε.
- Βάλε το τηγάνι ξανά στη φωτιά με λίγο ακόμη λάδι.
- Ρίξε τα αυγά και ψήσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι η φριτάτα να είναι σχεδόν έτοιμη.
- Με μία σπάτουλα ξεκόλλησε τη φριτάτα από τα πλάγια του τηγανιού όσο ψήνεται.
- Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για 3-5 λεπτά ώστε να ροδίσει από πάνω και να φουσκώσει ελαφρά.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησέ την να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ