Ακούς σαγανάκι και παραξενεύεσαι… όχι δεν είναι κάποιος περίεργος συνδυασμός τυριού με ψάρι. Είναι όμως υγιεινός (δεν τηγανίζεις το γαύρο), νόστιμος, λεμονάτος γαύρος. Οικονομικός, ξεχωριστός και πεντανόστιμος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή
- 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη τριμμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάτισε τα ψαράκια και ξέπλυνε καλά. Άπλωσε σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι ακτινωτά, να δημιουργήσεις ένα… δίσκο με τα ψαράκια
- Περίχυσε με μπόλικο λάδι και αλατοπιπέρωσε
- Πλύνε τις πιπεριές και κόψε σε ροδελίτσες! Πρόσθεσε και τις πιπεριές στο τηγάνι
- Βάλε επάνω στο μάτι μαζί με ελάχιστο νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα ψάρια και άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
- Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι με τη μουστάρδα και ρίγανη να γίνουν ένα
- Αφού βράσει ο γαύρος σου για 15 λεπτά περίχυσε με τη μουστάρδα και το λεμόνι
- Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά. Σκοπός σου είναι να μείνει στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και καθόλου νερό
- Σέρβιρε αμέσως με φρέσκο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ