Coleslaw: μία από τις πιο γευστικές σαλάτες για το καλοκαίρι (και φυσικά για κάθε εποχή)! Υπάρχουν τόσο πολλές διαφορετικές εκδοχές αυτού του συνοδευτικού πιάτου, ανάλογα με την κάθε χώρα, που πραγματικά μπορείς να γευτείς κάθε πιθανό συνδυασμό σε εντελώς διαφορετικά μέρη του κόσμου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο απλή, εύκολη και κυρίως οικονομική λύση για κάθε γεύμα που θέλεις να συμπληρώσεις κάτι δροσιστικό και “πλούσιο” στο μενού σου! Τα βασικά υλικά της coleslaw είναι το τριμμένο λάχανο, το τριμμένο καρότο και φυσικά η… σάλτσα! Ιδανική ως συνοδευτική σαλάτα σε καλοκαιρινά barbeque, αλλά ακόμη και αν θέλεις να της δώσεις “πρωταγωνιστικό” ρόλο στο τραπέζι σου, η coleslaw θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη και θα σε ξεκουράσει από τις πολύπλοκες συνταγές, διατηρώντας και την τσέπη σου… άθικτη!
Και για να μην σε κρατάω σε αγωνία, δες παρακάτω βήμα- βήμα πώς θα φτιάξεις την πιο απλή (και γι’ αυτό καλύτερη) version της σαλάτας coleslaw και θα με θυμηθείς! Μάλιστα, σου έχω και δύο επιλογές για το dressing, για να διαλέξεις την αγαπημένη σου ή να εναλλάσσεις τις γεύσεις σου!
Τι υλικά θα χρειαστείς…
Για τη σαλάτα:
- 1 μικρό λάχανο
- 2 με 3 μεγάλα καρότα
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλ. dressing coleslaw
Για το dressing
Μαγιονέζα:
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1/4 φλ. μηλίτης ή λευκό ξύδι
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
ή
Γιαούρτι:
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/4 φλ. μηλίτης ή λευκό ξύδι
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Και τι πρέπει να κάνεις…
Κόψε το λάχανο στη μέση και έπειτα έχοντας την ίσια πλευρά στερεωμένη στον πάγκο χρησιμοποίησε ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψεις σε πολύ λεπτές λωρίδες και μετάφερέ το σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξε το αλάτι στο τριμμένο λάχανο και ανακάτεψέ το καλά. Άφησέ το για μία με δύο ώρες, ώστε να αποβάλει τα υγρά του και έπειτα πίεσέ το καλά, ώστε να στραγγίσεις τα υγρά. Με αυτό τον τρόπο, το λάχανο θα είναι πιο τραγανό για περισσότερο χρόνο.
Καθάρισε τα καρότα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τριψ’ τα καλά, μετάφερέ τα στο μπολ με το λάχανο και ανακάτεψε μαζί τα δύο λαχανικά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing ανάλογα με τη σος που διάλεξες και δοκίμασε για να δεις αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, ζάχαρη ή ξύδι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
Ρίξε το dressing πάνω από τα λαχανικά και ανακάτεψε πολύ καλά τη σαλάτα, ώστε να καλυφθεί το λάχανο και το καρότο πλήρως από τη σος.
Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα
*Αν ετοιμάζεις τη σαλάτα μία ή δύο ώρες πριν το γεύμα, τότε κράτησε λίγο από το dressing για να το ανακατέψεις στα υλικά πριν σερβίρεις την coleslaw.
** Η coleslaw έχει την καλύτερη υφή την πρώτη ημέρα παρασκευής της, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ακόμη. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσεις να αλατίσεις καλά το λάχανο πριν τη φτιάξεις, ώστε να σιγουρευτείς πως δεν θα βγάλει τα υγρά του μέσα στη σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ