Ένα από τα φανταστικά στοιχεία του καλοκαιριού είναι τα εποχικά φρούτα! Καμία άλλη εποχή δεν έχει τόσο εύγευστα, γλυκά και ζουμερά φρούτα, όσο έχει η θερινή περίοδος! Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος να απολαμβάνεις όλη αυτή τη γευστική απόλαυση και την ανώτερη γεύση των καλοκαιρινών φρούτων όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας τα σε γλυκές συνταγές που θα σε συνοδεύουν ανά πάσα στιγμή! Όπως έκαναν και οι “παλιοί”, παρασκευές όπως τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες και οι κομπόστες είχαν ως στόχο να διατηρήσουν τα φρούτα κάθε εποχής “ζωντανά” καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ειδικής κάθε φορά επεξεργασίας συντήρησης! Και ξέρεις, αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να κάνεις οικονομία, αφού με ελάχιστα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις γλυκά για κάθε σεζόν!
Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να σου πω πώς θα φτιάξεις μια πανεύκολη, γρήγορα και απολύτως low budget μαρμελάδα από τραγανά, ζουμερά, καλοκαιρινά κεράσια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 kg κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
…και τι πρέπει να κάνεις:
- Βάλε τα κεράσια στον κάδο του μπλέντερ και χτύπησέ τα αρκετές φορές για περίπου τρία δευτερόλεπτα τη φορά, ώστε να ψιλοκοπούν, αλλά όχι να λιώσουν.
- Ανακάτεψε τα κεράσια με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να μην είναι πολύ νερουλό.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει και να πήξει τελείως.
- Μετάφερε τη μαρμελάδα σε βαζάκια, άφησέ τη να κρυώσει τελείως και αποθήκευσέ τη στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ