Έμεινε χαλβάς; Έξυπνες λύσεις για υπέροχο γλυκό με μηδέν κόστος… Όπως πάντα την Καθαρά Δευτέρα παίρνεις περισσότερο χαλβά από όσο πρέπει! Να μια έξυπνη ιδέα για make over χωρίς έξοδα. Εσύ θα επιλέξεις όποια γεύση σε εμπνέει ή ακόμη θα κάνεις και δικούς σου συνδυασμούς με ό, τι έχεις στο σπίτι σου! Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
- 80 γρ. φρέσκο βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ: Νιφάδες καρύδας
- Ξύσμα από δύο lime, χοντροτριμμένους κόκκους πράσινου πιπεριού
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη, τριμμένη ψίχα καρύδι, 30 γρ. τρούφα
- Ξύσμα πορτοκαλιού, ζελεδάκια ή κομματάκια φρουί γλασέ, ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το χαλβά για λίγη ώρα στο φούρνο να μαλακώσει
- Ανακάτεψε το χαλβά με το βούτυρο στο μίξερ και τύλιξε τη ζύμη σε ζυμάρι. Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Γεύση 1η: Βγάλε και μοίρασε σε τέσσερα ίσα μέρη. Πλάσε το ένα σε μπαλάκια και κύλησε τα επάνω στις νιφάδες καρύδας
- Γεύση 2η: Ζύμωσε μέσα στη ζύμη το ξύσμα lime και κύλησε επάνω στους κόκκους πιπεριού
- Γεύση 3η: Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ανακάτεψε μέσα στη ζύμη το καρύδι. Βούτηξε ένα, ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα και κύλησε στην τρούφα
- Γεύση 4η: Ζύμωσε μέσα στη ζύμη τα ζελεδάκια και το ξύσμα πορτοκαλιού και κύλησε τα μπαλάκια επάνω στη ζάχαρη άχνη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ