Παραδοσιακή εναλλακτική στη νηστεία. Το ταχίνι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και αν δεν το έχεις βάλει στη διατροφή σου όλο το χρόνο, ευκαιρία να το κάνεις τώρα που νηστεύεις. Μια σούπα ελαφριά, αρωματική και ξεχωριστή.
Κοστίζει 1,35€ για 4 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. νισεστέ/κορν φλάουρ
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι μέτριο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- Αλατι, Πιπέρι
- Φρέσκα κρεμμυδάκια/Chives ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό να πάρει βράση και στη συνέχεια πρόσθεσε το κριθαράκι να βράσει.
- Αφού μαλακώσει λίγο το κριθαράκι, βάλε 1 ποτήρι φλιτζάνι σε ένα βαθύ μπολ και λιώσε το κορν φλάουρ και το ταχίνι. Στύψε εκεί το μισό λεμόνι
- Στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδικασία του αυγολέμονου, μεταφέροντας ζουμάκι σιγά, σιγά στο ταχίνι χτυπώντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει θερμοκρασία
- Γύρισε το ταχίνι στη σούπα που τώρα έχεις κατεβάσει από τη φωτιά και ανακάτεψε καλά
- Αλατοπιπερωσε και σέρβιρε με ψιλοκομμένα chives
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ