Μια πολύ καλή ιδέα να εκμεταλλευτείς τον τραχανά που με το ζεστό καιρό έχει μείνει στο ντουλάπι σου. Τραγανοί κεφτέδες, νηστίσιμοι και εύκολοι.
3,00€ για 3 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. τραχανά
- 1 πράσο μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τον τραχανά να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε από τα υγρά του και κράτησε στην άκρη
- Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε τραχανά, πράσο, κρεμμύδι, άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο
- Ζύμωσε καλά και πλάσε κεφτεδάκια με τη ζύμη. Στρώσε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα και αράδιασε τους εκεί. Άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν
- Βάλε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και τηγάνισε τους να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και αφού τραβήξουν σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ