Ο Ευτύχης Μπλέτσας μας παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: “Ένα από τα αγαπημένα μου επιδόρπια που συνήθως τρώω σε μορφή κρέμας, με το που αναμείξω τα υλικά στο μούλτι”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ποτήρι κρύο γάλα
- 4 ώριμες μπανάνες
- 1 μπολ φυστίκια κάσιους ωμά, μουλιασμένα για 30 λεπτά στο νερό
- 20 φουντούκια κοπανισμένα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
- Κομματάκια κουβερτούρα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις μπανάνες, κόψτες σε κομμάτια και βάλτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες (Μπορείς να αφήσεις τις μπανάνες εως και 3 εβδομάδες στην κατάψυξη)
- Βγάλε τις μπανάνες από το ψυγείο και άφησε τες 2 λεπτά να μαλακώσουν
- Βάλε τις μπανάνες, το γάλα και τα κάσιους σε ένα μιξερ με ελάχιστο νερό. Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα
- Αφού βάλεις την κρέμα σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα φουντούκια και την σοκολάτα και ανακάτεψε με ένα κουτάλι
- Σέρβιρε αμέσως ή διατήρησε στο ψυγείο για λίγες ώρες
Tip
Αν θες να κάνεις το παγωτό νηστίσιμο αντικατάστησε το γάλα με χυμό μπανάνας ή φυτικό γάλα (σόγιας ή καρύδας)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ