Ούτε πολλά, πολλά σιρόπια, ούτε υπερβολές. Μια βελούδινη ιταλική κρέμα λουσμένη σε σος βύσινου. Το γλυκάκι που δεν θα σε “παραγεμίσει” με θερμίδες. Έχει μόλις 173 θερμίδες.
Κόστος 5,38 € τα τέσσερα άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ζελατίνη χωρίς άρωμα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (πλήρες)
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη – Plus 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 κ.σ. ξύσπα λεμονιού
- 1/2 κ.σ. βούτυρο
- Για τη σος: 1/4 του φλιτζάνιου έτοιμη σος βύσινο
- Φύλλαράκια μέντας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε ελαφρά 4 φορμάκια
- Ρίξε τη ζελατίνα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να σταθεί για μερικά λεπτά χωρίς να ανάψεις το μάτι
- Βράσε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνα, ανακατεύοντας διαρκώς
- Ανέβασε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε όλη τη ζάχατη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει και αυτή στο γάλα
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε και μοίρασε το μοίγμα στα φορμάκια
- Σκέπασε και άφησε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 ώρες
- Ξεφόρμαρε την πανακότα σε πιατάκι και σέρβιρε με την σος και 1-2 φυλλαράκια μέντας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ