Η πανσετούλα είναι πάντα μια καλή επιλογή για να μείνει η συνταγή σου ζουμερή και πικάντικη. Και φυσικά το χοιρινό κρέας είναι πολύ πιο οικονομικό! Συνόδευσε με μια κρεμώδη σαλάτα λάχανου και κρέμας γάλακτος, αλλά και πατάτες κροκάν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ: 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ: 4 μεγάλες πανσέτες 200 γρ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΑΧΑΝΟΥ: 300 γρ. μπέικον
- 1 μικρό λαχανάκι καθαρισμένο και τριμμένο
- 125 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και βράσε τις πατάτες. Μην τις αφήσεις να παραβράσουν, στράγγιξε και άφησε στην άκρη
- Στο μεταξύ κάνε μερικές χαρακιές κάθετα στο χοιρινό κρέας και άλειψε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήσε τις πανσέτες για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά
- Εν τω μεταξύ φρυγάνισε το μπέικον σε ευρύχωρο βαθύ σκεύος να γίνει τραγανό και πρόσθεσε το λάχανο να ζεσταθεί καλά πριν προσθέσεις την κρέμα γάλακτος
- Ανακάτεψε καλά να πάει η κρέμα γάλακτος παντού και άφησε να σφίξει ελαφρά στο ζεστό σκεύος
- Πέρασε τις πατάτες από το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα και τραγανή κρούστα
- Συμπλήρωσε το βούτυρο και την πάπρικα και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε με την κρέμα λάχανου, τις πανσέτες και τα πατατάκια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ