Ριζότο που πανάρεται στο τηγάνι και σου δίνει ένα πεντανόστιμο κεκάκι γεμάτο κουκουνάρι. Νόστιμο, ελαφρύ και έξυπνο γεύμα με μόλις 229 θερμίδες
Κόστος για 4 άτομα – 4,80€
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 του φλιτζανιού νερό
- 1 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 1 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 και λιγάκι του φλιτζανιού ρύζι Arborio ή μακρύκοκκο
- 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 κ.σ. του φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό με τον ζωμό να ζεσταθούν αλλά να μην βράσουν σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Διατήρησε το μείγμα ζεστό σε χαμηλή φωτιά
- Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο σόταρε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για πέντε περίπου λεπτά
- Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε το ανακάτεμα για 1 λεπτό
- Ξεκίνησε να προσθέτεις τον ζωμό, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά ανακτεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι
- Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσεις όλο το ζωμό. Θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά
- Αφαίρεσε το ρύζι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον μαιντανό ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι και αλατοπιπέρωσε
- Άπλωσε το ρύζι σε μία λαδόκολλα και άφησε να κρυώσει καλά για 20 λεπτά. Μοίρασε σε 4 μέρη φτιάχνοντας ένα πυργάκι με το ριζότο σου πιέζοντας αρκετά ώστε να πάρει σχήμα
- Πάναρε τα πυργάκια στο άνθος αραβοσίτου και βάλε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν ελάχιστο χρώμα και να ζεσταθούν καλά για 4 λεπτά
- Ανακάτεψε το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι και σέρβιρε τα rice cake με μια κ.σ. γιαούρτι
Tip
Σου παράπεσε αλάτι στο φαγητό; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ