Περίσσεψε ψωμί; Έχεις αυγά και γάλα; Έχεις και λίγο τυρί που πρέπει να το καταναλώσεις; Να το πιο οικονομικό πιάτο που μπορεί να χορτάσει και λόχο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζ. γάλα
- 7 αυγά
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 3/4 κ.γλυκού πιπέρι
- 4 κ.γλυκού μουστάρδα
- 10 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
- βούτυρο
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 300 γραμμ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
- 1-2 φλιτζ. ρόκα
- το χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε ένα πυρέξ και άφησέ το στην άκρη.
- Χτύπησε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Άλειψε με την μουστάρδα την μία πλευρά του ψωμιού.
- Στρώσε τις μισές φέτες στο πυρέξ με την πλευρά με τη μουστάρδα προς τα πάνω.
- Με ένα κουτάλι ρίξε το μισό μίγμα αυγού πάνω στο ψωμί να καλυφθεί.
- Πασπάλισε με το κρεμμυδάκι.
- Στρώσε το ζαμπόν πάνω στο ψωμί.
- Πασπάλισε με το μισό τυρί.
- Στρώσε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω.
- Περίχυσε με το υπόλοιπο αυγό και το τυρί.
- Σκέπασε με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψήσε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
- Άφησέ το 5 λεπτά έξω από το φούρνο.
- Εν τω μεταξύ ανακάτεψε τη ρόκα, το λεμόνι και το λάδι και βάλε την πάνω από το τυρί.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
Μπορείς να σερβρίρεις τη σαλάτα χωριστά αν δεν σου αρέσει πάνω στο ψωμί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ