Τα αυγά με ντομάτα τα γνωρίζεις. Πώς όμως τα φτιάχνουν στο.. Ισραήλ; Το όνομά τους, σακσούκα και είναι γρήγορα και πεντανόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 κόκκινης πιπεριάς ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
- 1/3κ.γλυκού κύμινο
- 1/3 κονσέρβας με ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- ½ κ.γλυκού πιπέρι
- 2 αυγά
- ¼ φλιτζ. φέτα
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το λάδι σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
- Ρίξε το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Με ένα κουτάλι κάνε δύο μικρές λακούβες στη σάλτσα και ρίξε μέσα από ένα αυγό.
- Πασπάλισε με τη φέτα και ψήσε στο φούρνο για 7 με 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
- Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε.
Tip
Απόλαυσε το πιάτο με συνοδεία φρεσκοψημένης πιτούλας! Επίσης μπορείς να βάλεις ένα μόνο αυγό ή περισσότερα (αυξάνοντας βέβαια την ποσότητα της ντομάτας).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ