Συνταγή για Casserole με κεφτεδάκια στο φούρνο και μείγμα τυριών

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το χειμώνα θες τα φαγητά σου να είναι ζεστά και χορταστικά. Τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψεις!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος

Για το μείγμα τυριών:

  • 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού τσένταρ
  • 1/4 του φλιτζανιού Προβολόνε
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι Καγιέν
  • 1/2 κουτ. του γλυκού καυτερές πιπεριές σε νιφάδες

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σου(φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
  • Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα βαθύ σκεύος.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Απλώνεις ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και το πιπέρι Καγιέν.
  • Περιχύνεις ομοιόμορφα τα υπόλοιπα τυριά και ρίχνεις λίγο αλάτι.
  • Συνεχίζεις το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  • Μοιράζεις σε μερίδες όσο είναι ζεστό.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164