Οι πατάτες στο φούρνο είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο κι αν προσθέσεις δεντρολίβανο είναι απλά υπέροχο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
- 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς
- Βάζεις το ελαιόλαδο στο ταψί και το αφήνεις να κάψει
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τις πατάτες για 5 περίπου λεπτά
- Τις βάζεις στο τρυπητό και τις αλατίζεις
- Τις τοποθετείς στο ταψί και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λαδωθούν
- Προσθέτεις το σκόρδο, πιπέρι και δεντρολίβανο και τις αφήνεις να ψηθούν για 50 περίπου λεπτά
- Κατά διαστήματα τις ανακατεύεις ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Προσθέτεις το βούτυρο και τις αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ