Μία πίτσα που έχει πάνω όλα όσα θες. Το θρεπτικό σπανάκι και το χορταστικό σπανάκι πρωταγωνιστούν σε μία πίτσα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ζύμη για πίτσα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένα σε μικρές μερίδες
- 1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 20 φύλλα σπανάκι
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 2 κρεμμύδια, κομμένα ρε ροδέλες
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις τη σάλτσα σου. Προσθέτεις τα τελευταία πέντε συστατικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνεις τη ζύμη της πίτσας.
- Απλώνεις με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας που έχεις ετοιμάσει και με ένα μαχαίρι χαράζεις το περίγραμμα περιμετρικά.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σκορπάς ομοιόμορφα τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τη μισή μοτσαρέλα. Συνεχίζεις με τις ροδέλες πιπεριάς και κρεμμυδιού και το σπανάκι. Ολοκληρώνεις με την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλα.
- Αλατοπιπερώνεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ