Συνταγή για πίτσα με σπανάκι και κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία πίτσα που έχει πάνω όλα όσα θες. Το θρεπτικό σπανάκι και το χορταστικό σπανάκι πρωταγωνιστούν σε μία πίτσα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. 

Συστατικά

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένα σε μικρές μερίδες
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 20 φύλλα σπανάκι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα ρε ροδέλες
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τη σάλτσα σου. Προσθέτεις τα τελευταία πέντε συστατικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνεις τη ζύμη της πίτσας.
  • Απλώνεις με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας που έχεις ετοιμάσει και με ένα μαχαίρι χαράζεις το περίγραμμα περιμετρικά.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σκορπάς ομοιόμορφα τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τη μισή μοτσαρέλα. Συνεχίζεις με τις ροδέλες πιπεριάς και κρεμμυδιού και το σπανάκι. Ολοκληρώνεις με την υπόλοιπη ποσότητα μοτσαρέλα.
  • Αλατοπιπερώνεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164