Συνταγή για ψητό σολομό με σάλτσα λεμονιού

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία δροσερή συνταγή για το καλοκαιρινό σου τραπέζι

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκό σησαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις μία γκριλιέρα ή το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις απαλά το σολομό με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λεμόνι, το οποίο αρχικά έχεις κόψει σε φέτες, το κρεμμύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετείς το σολομό στη γκριλιέρα ή στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το σολομό σε ένα πιάτο, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Περιχύνεις με τη σάλτα λεμονιού, τοποθετείς δύο φέτες λεμόνι για decor και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164