Μία δροσερή συνταγή για το καλοκαιρινό σου τραπέζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκό σησαμέλαιο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις μία γκριλιέρα ή το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις απαλά το σολομό με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λεμόνι, το οποίο αρχικά έχεις κόψει σε φέτες, το κρεμμύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετείς το σολομό στη γκριλιέρα ή στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.
- Μεταφέρεις το σολομό σε ένα πιάτο, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Περιχύνεις με τη σάλτα λεμονιού, τοποθετείς δύο φέτες λεμόνι για decor και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ