Συνταγή για ψητό σολομό με σάλτσα λεμονιού

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία δροσερή συνταγή για το καλοκαιρινό σου τραπέζι

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκό σησαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις μία γκριλιέρα ή το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις απαλά το σολομό με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το λεμόνι, το οποίο αρχικά έχεις κόψει σε φέτες, το κρεμμύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετείς το σολομό στη γκριλιέρα ή στο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το σολομό σε ένα πιάτο, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Περιχύνεις με τη σάλτα λεμονιού, τοποθετείς δύο φέτες λεμόνι για decor και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164