Η μέρα που ξεκινάει με μυρωδάτο καγιανά είναι σίγουρα καλοκαιρινή. Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί το πιο θρεπτικό – και καλοκαιρινό – πρωινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
- 300 γρ. ντομάτες
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 6 μεγάλα αυγά
- 4 φέτες ψωμί
- 1 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το μπούκοβο και τις ντομάτες και σοτάρεις για άλλα δύο λεπτά.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, καλύπτεις το τηγάνι με το καπάκι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Κόβεις τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μεταφέρεις τα φύλλα σε ένα μπολ.
- Χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπας τα αυγά μέσα στις ντομάτες και τα αλατοπιπερώνεις.
- Καλύπτεις πάλι το τηγάνι και ψήνεις για τέσσερα με έξι λεπτά.
- Φρυγανίζεις το ψωμί, το ραντίζεις με λίγο λάδι και τρίβεις με ξύσμα λεμονιού.
- Ραντίζεις τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και προσθέτεις το βασιλικό.
- Σερβίρεις τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ