Συνταγή για χούμους από αρακά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα υγιεινό και νόστιμο συνοδευτικό για το κυρίως ή για την φρυγανιά σου.

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. αρακάς
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο
  • 2 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
  • λίγο πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βάζεις τον αρακά να βράσει, για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσει απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη, αλλά όχι περισσότερο από 2 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά σου μέχρι να αποκτήσουν ομογενοποιημένη υφή και να “δέσει” το μείγμα σου.
  • Σερβίρεις με λίγο πιπεράκι ή μία σταγόνα ελαιόλαδο και απολαμβάνεις!

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164