Ένα ριζότο πλούσιο σε χρώμα και θρεπτικά συστατικά ιδανικό για το σημερινό σου κυρίως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί.
- Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι.
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ