Ομελέτα φούρνου με baby σπανάκι, άνηθο και φέτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή φριτάτα φούρνου με σπανάκι, πιπεριά, άνηθος και θρυμματισμένη φέτα

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 200 gr baby σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22x33cm.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με την πιπεριά και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Μόλις περάσουν πέντε λεπτά πρόσθεσε το σπανάκι και το σκόρδο και ανακάτεψε για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά, πρόσθεσε τον άνηθο και άπλωσε το μείγμα στο σκεύος για τον φούρνο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα, την μουστάρδα και το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το μείγμα αυγών πάνω από εκείνο με το σπανάκι και πασπάλισε με την φέτα.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, άφησε να κρυώσει για πέντε λεπτά και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164