Ζουμερή φριτάτα φούρνου με σπανάκι, πιπεριά, άνηθος και θρυμματισμένη φέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας + έξτρα για το ψήσιμο ελαιόλαδο
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 200 gr baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 12 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. γάλα
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22x33cm.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με την πιπεριά και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Μόλις περάσουν πέντε λεπτά πρόσθεσε το σπανάκι και το σκόρδο και ανακάτεψε για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε από την φωτιά, πρόσθεσε τον άνηθο και άπλωσε το μείγμα στο σκεύος για τον φούρνο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα, την μουστάρδα και το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε το μείγμα αυγών πάνω από εκείνο με το σπανάκι και πασπάλισε με την φέτα.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, άφησε να κρυώσει για πέντε λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ