Η ομελέτα θα σου δώσει ενέργεια και δύναμη ενώ τα λαχανικά θα σε γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Θερμίδες: 227
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
- 9 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κολοκύθι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το θυμάρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το σκόρδο.
- Σκέπασε και μαγείρεψε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε και την τομάτα, αφαίρεσε το καπάκι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
- Ανακάτεψε τα αυγά, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφρός.
- Ρίξε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά, ανακατεύοντας απαλά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε 15 λεπτά.
- Ψήσε την ομελέτα 3 λεπτά στο φούρνο και όταν είναι έτοιμη σέρβιρε σε μια πιατέλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ