Ο διάσημος αμερικανός σεφ Thomas Keller φτιάχνει μια μοναδική ομελέτα που ικανοποιεί κάθε απαιτητικό ουρανίσκο και αξίζει να δοκιμάσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2,5 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
- 2 φλιτζ. σχοινόπρασο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 φλιτζ. φύλλα από μυρώνια
- μισό φλιτζ. φύλλα εστραγκόν
- 3/4 φλιτζ. νερό
- 2 κ.σούπας βούτυρο, + 1 κ.γλυκού ακόμη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. αγριομανίταρα, χωρίς κοτσάνι και ψιλοκομμένα
- 1 κ.σούπας κρεμ φρες
- μισή κουτ. γλυκού φυτικό λάδι
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 130 βαθμούς.
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει.
- Έχε έτοιμο ένα μπολ με παγωμένο νερό.
- Βάλε όλα τα μυρωδικά (μαϊντανός, μυρώνια, σχοινόπρασο, εστραγκόν) μέσα στο βραστό νερό για 4 λεπτά.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάλε τα μυρωδικά και βάλ’τα απευθείας στο παγωμένο νερό να κρυώσουν τελείως.
- Βγάλε τα μυρωδικά σε χαρτί κουζίνας και στραγγισέ τα καλά.
- Βάλε τα μυρωδικά σου σε μπλέντερ μαζί με 3/4 φλιτζ. νερό. Χτύπα καλά να γίνουν πουρές και αλάτισε το μίγμα.
- Σε μέτριο τηγάνι λιώσε 1 κ.σούπας από το βούτυρο. Ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε για περίπου 8 λεπτά.
- Βγάλε από τη φωτιά, ρίξε την κρέμα και κράτα το μίγμα ζεστό.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι (που να μπαίνει και στο φούρνο) λιώσε 1 κ.γλυκού βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι χτύπα ένα αυγό με μία πρέζα αλάτι μέχρι να αφρίσει το αυγό.
- Ρίξε το αυγό στο τηγανάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται η ομελέτα, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Βάλε το τηγανάκι στο φούρνο και μαγείρεψε μέχρι να γίνει η ομελέτα, περίπου 1 λεπτό.
- Με προσοχή, βγάλε την ομελέτα σε πιάτο και βάλε μια κουταλιά μανιτάρια στο κέντρο της.
- Δίπλωσε τις δύο πλευρές της ομελέτας πάνω από τα μανιτάρια και κάν’ την ένα ρολάκι.
- Βάλε στο πλάι μια κουταλιά από τον πουρέ μυρωδικών.
- Επανάλαβε τη διαδικασία και για άλλα τρία αυγά.
Tip
Ο γνωστός σεφ φτιάχνει την κάθε ομελέτα ξεχωριστά με ένα αυγό γιατί θεωρεί ότι η γεύση είναι πιο λεπτή και θελκτική! Μπορείς να κάνεις τον πουρέ από την προηγούμενη μέρα αλλά πριν τον σερβίρεις να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αντί για αγριομανίταρα βάλε όποιο άλλο φρέσκο μανιτάρι επιθυμείς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ