Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι εάν προσέχεις τη διατροφή σου τότε το ασπράδι του αυγού είναι αυτό που πρέπει να τρως και να αποφεύγεις τις θερμίδες του κρόκου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για πρωινό ή για ένα ελαφρύ βραδινό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- μια πρέζα αλάτι
- ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, άνιθος, κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο)
- λίγο μαγειρεμένο σπανάκι
- λίγο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ρικότα ή γραβιέρα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι για αρκετή ώρα ώστε να γίνει αφράτη όταν ψηθεί.
- Βάλε το χέρι σου πάνω από το τηγάνι και εάν νιώσεις θερμότητα τότε το τηγάνι σου είναι έτοιμο.
- Με γρήγορες κινήσεις ρίξε τα ασπράδια και κούνα το τηγάνι σου μπρος πίσω πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για λιγότερο από ένα λεπτό.
- Συνέχισε το ψήσιμο αφού βεβαιωθείς ότι τα ασπράδια έχουν απλωθεί σε όλο το τηγάνι.
- Ρίξε πάνω από την ομελέτα τα μυρωδικά σου, το σπανάκι και το τυρί.
- Με τη σπάτουλα ξεκόλλησε ελαφρά τη μία πλευρά της ομελέτας από το τηγάνι.
- Βάλε τη σπάτουλα κάτω από τη μισή ομελέτα και προσεκτικά δίπλωσέ την ώστε να σχηματίσεις ένα μισοφέγγαρο.
- Πίεσε ελαφρά την ομελέτα για να κλείσει.
- Προσεκτικά πάρε το τηγάνι από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις γείρε το τηγάνι σε ένα πιάτο ώστε να “γλιστρήσει” η ομελέτα.
- Πασπάλισε με λίγα ακόμη μυρωδικά εάν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ