Η γεύση Μεσογείου παρουσιάζεται έντονα σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Ο μοναδικός συνδυασμός των ξηρών καρπών, του βοδινού κρέατος και των μπαχαρικών είναι αυτός που ενισχύει τη γεύση. Η προσθήκη αρακά και αποξηραμένων φρούτων επαυξάνει σε σημαντικό βαθμό τις μονάδες ORAC.
Μονάδες Orac/μερίδα: 3.500
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. μοσχάρι (προτίμησε νουά)
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
- ½ φλιτζάνι Ξανθές σταφίδες
- 1 κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι
- ¾ φλιτζάνια αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 φλιτζάνι αρακά
- Φύλλα από 4 μεγάλα κλαδιά μέντας ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το κύμινο και τη κανέλα και κόψε στη μέση τον κόλιανδρο.
- Κάλυψε το κρέας με μίξη μπαχαρικών και άφησε να σταθεί
- Πρόσθεσε σε κατσαρόλα λίγο νερό και το μισό από το λάδι και αφού βράσουν ρίξε το πλιγούρι ανακατεύοντας συνεχόμενα για 2 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και το πρόσθεσε το υπόλοιπο κόλιανδρο, τα βερίκοκα και τις κίτρινες σταφίδες
- Βράσε σε ξεχωριστό σκεύος τον κύβο και πρόσθεσε μισό στο πλιγούρι, το οποίο ανακατεύουμε, καλύπτουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά
- Στο μεταξύ καβουρδίζουμε στο γκριλ τα φιστίκια καλά για 5 λεπτά
- Ζεσταίνουμε το λάδι που έχει απομείνει σε μία άλλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτουμε το κρέας και τα φιστίκια στο πλιγούρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- Πασπαλίζουμε με τη μέντα και σερβίρουμε
Tip
Πώς θα δώσουν τα μπαχαρικά σου όλη τους τη γεύση. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ