Η γεύση Μεσογείου παρουσιάζεται έντονα σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Ο μοναδικός συνδυασμός των ξηρών καρπών, του βοδινού κρέατος και των μπαχαρικών είναι αυτός που ενισχύει τη γεύση. Η προσθήκη αρακά και αποξηραμένων φρούτων επαυξάνει σε σημαντικό βαθμό τις μονάδες ORAC.
Μονάδες Orac/μερίδα: 3.500
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. μοσχάρι (προτίμησε νουά)
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
- ½ φλιτζάνι Ξανθές σταφίδες
- 1 κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι
- ¾ φλιτζάνια αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 φλιτζάνι αρακά
- Φύλλα από 4 μεγάλα κλαδιά μέντας ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το κύμινο και τη κανέλα και κόψε στη μέση τον κόλιανδρο.
- Κάλυψε το κρέας με μίξη μπαχαρικών και άφησε να σταθεί
- Πρόσθεσε σε κατσαρόλα λίγο νερό και το μισό από το λάδι και αφού βράσουν ρίξε το πλιγούρι ανακατεύοντας συνεχόμενα για 2 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και το πρόσθεσε το υπόλοιπο κόλιανδρο, τα βερίκοκα και τις κίτρινες σταφίδες
- Βράσε σε ξεχωριστό σκεύος τον κύβο και πρόσθεσε μισό στο πλιγούρι, το οποίο ανακατεύουμε, καλύπτουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά
- Στο μεταξύ καβουρδίζουμε στο γκριλ τα φιστίκια καλά για 5 λεπτά
- Ζεσταίνουμε το λάδι που έχει απομείνει σε μία άλλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτουμε το κρέας και τα φιστίκια στο πλιγούρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- Πασπαλίζουμε με τη μέντα και σερβίρουμε
Tip
Πώς θα δώσουν τα μπαχαρικά σου όλη τους τη γεύση. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ