Κόκκινα γλυκά φασόλια, διάφορα μπαχαρικά, λίγη ντοματούλα και ένα υπέροχο ντιπ που θα εντυπωσιάσει είναι γρήγορα έτοιμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 3/4 του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια, κρατώντας από το ζουμάκι της κονσέρβας
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Το ξύσμα και το χυμό από 1 lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε τα φασόλια και το ζουμάκι τους, μαζί με τον τοματοπελτέ και τα μπαχαρικά σου και άφησε να βράσουν για μερικά λεπτά
- Πρόσθεσε το lime, ξύσμα και χυμό και κατέβασε το κατσαρολάκι από τη φωτιά
- Αφού κρυώσει λίγο, πέρασε όλο το μείγμα από ένα μιξεράκι να γίνει πουρές
- Αφού κρυώσει σέρβιρε σε μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού, κριτσινάκια, καροτάκια και κομμάτια σέλερι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ