Dip κόκκινων φασολιών

5
Mερίδες

Κόκκινα γλυκά φασόλια, διάφορα μπαχαρικά, λίγη ντοματούλα και ένα υπέροχο ντιπ που θα εντυπωσιάσει είναι γρήγορα έτοιμο

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 3/4 του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια, κρατώντας από το ζουμάκι της κονσέρβας
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Το ξύσμα και το χυμό από 1 lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε τα φασόλια και το ζουμάκι τους, μαζί με τον τοματοπελτέ και τα μπαχαρικά σου και άφησε να βράσουν για μερικά λεπτά
  • Πρόσθεσε το lime, ξύσμα και χυμό και κατέβασε το κατσαρολάκι από τη φωτιά
  • Αφού κρυώσει λίγο, πέρασε όλο το μείγμα από ένα μιξεράκι να γίνει πουρές
  • Αφού κρυώσει σέρβιρε σε μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού, κριτσινάκια, καροτάκια και κομμάτια σέλερι

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164