Comforting σούπα με φασόλια, kale και λαχανικά με άρωμα λαχταριστής παρμεζάνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κεφάλια + 3 σκελίδες σκόρδο
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 4 κλωνάρια φασκόμηλο
- 12 κλωνάρια μαϊντανός
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 450 gr φλούδες παρμεζάνας (το σκληρό εξωτερικό κομμάτι)
- 2 καρότα σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
- 1 ματσάκι kale
- 1 ντοματοπελτές
- 1,7 kg βρασμένα φασόλια
- 1/4 φλ. ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το ένα κρεμμύδι και τα δύο κεφάλια σκόρδο αποφλοιωμένα μαζί με αλάτι για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε και το κρασί, βράσε για πέντε λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τις φλούδες παρμεζάνας, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για δύο ώρες.
- Πέρασε το ζωμό από ψιλό σουρωτήρι και μετάφερέ τον σε ένα μεγάλο μπολ (θα πρέπει να έχεις τέσσερα φλιτζάνια, διαφορετικά συμπλήρωσε με νερό).
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το υπόλοιπο κρεμμύδι το υπόλοιπο σκόρδο λιωμένο, το καρότο, το σέλερι και αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε και τα φύλλα του kale (χωρίς τα κλωνάρια του) ψιλοκομμένα, το ζωμό, τον ντοματοπολτό, τα φασόλια και επιπλέον αλάτι.
- Σιγόβρασε για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε το ξύδι και αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ