Άλλη μια περίτρανη απόδειξη πως τα όσπρια μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο τόσο γευστικό όσο και θρεπτικό. Διάλεξε φρέσκα ζουμερά πορτοκάλια και ετοίμασε αρωματικές, γευστικές φακές…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 120 γρ λουκάνικο τσορίζο ή άλλο πικάντικο κομμένο σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 1/4 φλιτζάνια φακές, πλυμμένες και στραγισμένες
- 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε χοντρέ φέτες
- 2 1/2 φλιτάνια ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου σε χλιαρό νερό
- 5 μικρά πορτοκάλια
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνιθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το λουκάνικο και μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βγάλτο από το τηγάνι.
- Ρίξε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σόταρέ το για 5 λεπτά να μαλακώσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε 1 λεπτό ακόμη. Συμπλήρωσε τις φακές και το καρότο και μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Σβήσε με το κρασί και σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ περίπου για 3 λεπτά. Τέλος πρόσθεσε το ζωμό. Άφησε να πάρει βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 40-45 λεπτά να μαλακώσουν οι φακές.
- Στύψε τα 2 από τα 5 πορτοκάλια. Καθάρισε τα υπόλοιπα και αφαίρεσε και το άσπρο μέρος του πορτοκαλιού. Κόψτα σε ροδέλες.
- Ρίξε μέσα στις φακές το λουκάνικο και το χυμό. Αλατοπιπέρωσε.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τον άνιθο και το πορτοκάλι ανακατεύοντας απαλά να μη διαλυθούν οι φέτες του πορτοκαλιού.
Tip
Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με όποιο εσπεριδοειδές επιθυμείς. Μανταρίνη, γκρέιπφρρουτ ή λεμόνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ