Θρεπτική σαλάτα με βρασμένη vinaigrette… Πήραμε όλα τα υλικά που παντρεύονται γευστικά με το όσπριο – ξέρεις το ξύδι, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο – και τα κάναμε σαλάτα!! Και είναι εξαιρετική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια του καφέ φακές
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- Για τη vinaigrette: Eλαιόλαδο
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Λίγο ταμπάσκο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μείγμα από πράσινο, κόκκινο και ροζ πιπέρι τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Μέτρησε περίπου 4 φλιτζάνια νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει πρόσθεσε τις φακές σου
- Άφησε τα όσπρια να βράσουν για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά. Στράγγιξε κρατώντας ένα ποτηράκι από το νερό τους
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη vinaigrette. Βάλε ελαιόλαδο, ξύδι (για κάθε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, υπολόγισε 1/2 κ.σ. ξύδι), ταμπάσκο 2-3 σταγόνες, το σκόρδο και το πιπέρι και λίγο από το νερό που κράτησες σε ένα τηγανάκι
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια βύθισε στη vinaigrette το φύλλο δάφνης σπασμένο.
- Πρόσθεσε και τη ζάχαρη και άφησε το μείγμα να πάρει μαι βράσει και να δέσει. Αφαίρεσε τη δάφνη και το σκόρδο και άφησε στην άκρη για κρυώσει καλά
- Κόψε τις ντομάτες και ανακάτεψε με τις φακές, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό σε μια σαλατιέρα
- Περίχυσε με τη vinaigrette σου και πρόσθεσε τριμμένη φέτα
Tip
Δοκίμασε να αλλάξεις το πρώτο νερό από τις φακές! Για να είναι πιο εύπεπτες...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ