Η αραβική λιχουδιά που θα αντικαταστήσει το κρέας… Τραγανοί κεφτέδες από ρεβύθι και μπόλικο μαϊντανό! Μήπως να τα δοκιμάσεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 400 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο (παράλειψέ το για να μην είναι αρτίσιμο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι εμ το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Φρόντισε να μην καεί…
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη) και τα μπαχαρικά σου, λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί με πιρούνι
- Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Στο τέλος ρίξε στα ρεβύθια το αυγό και πλάσε το μείγμα με τα χέρια
- Με αυτό θα μπορέσεις να πλάσεις 6 στρογγυλά κεφτεδάκια. Αν θέλεις να ψηθούν πιο γρήγορα πίεσέ τα να γίνουν πιο λεπτά
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τα φαλάφελ σε μέτρια φωτιά, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Σέρβιρε ζεστά ή κρύα με κάποιο ντιπ, με κους κους ή σε αραβική πίτα με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα
Tip
Κόβεις το κρεμμύδι στη μέση! Ποιο από τα δύο μέρη θα χρησιμοποιήσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ