Η ανατολίτικη ονομασία της σε προϊδεάζει για περισσότερα μπαχαρικά – κατά κανόνα περισσότερο καυτερό πιπέρι – και ένα ακόμη μυστικό. Αυτή η μαροκινή φασολάδα δεν έχει σέληνο. Έχει όμως τζίντζερ, μαϊντανό και κόλιαντρο. Δοκίμασέ την για να… αλλάζεις τη γεύση σου σε πιάτα με όσπρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. μέτρια φασόλια, μουλιασμένα απο βραδύς και στραγγισμένα
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1,5 κ.γ. τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα υλικά σου σε χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα. Πρόσθεσε 2 λίτρα νερό και άφησε να πάρουν μία βράση.
- Για τη χύτρα ταχύτητας: Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν το φαγητό έχει ακόμη πολύ ζουμί, άφησέ το να βράσει μέχρι να μείνει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.
- Για την κατσαρόλα: Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αν όσο βράζει το φαγητό ξεμείνει από υγρά πρόσθεσε λίγο νερό. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ