Φασόλια αλά μαροκαίν

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η ανατολίτικη ονομασία της σε προϊδεάζει για περισσότερα μπαχαρικά – κατά κανόνα περισσότερο καυτερό πιπέρι – και ένα ακόμη μυστικό. Αυτή η μαροκινή φασολάδα δεν έχει σέληνο. Έχει όμως τζίντζερ, μαϊντανό και κόλιαντρο. Δοκίμασέ την για να… αλλάζεις τη γεύση σου σε πιάτα με όσπρια.

Συστατικά

  • 500 γρ. μέτρια φασόλια, μουλιασμένα απο βραδύς και στραγγισμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1,5 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά σου σε χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα. Πρόσθεσε 2 λίτρα νερό και άφησε να πάρουν μία βράση.
  • Για τη χύτρα ταχύτητας: Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν το φαγητό έχει ακόμη πολύ ζουμί, άφησέ το να βράσει μέχρι να μείνει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.
  • Για την κατσαρόλα: Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αν όσο βράζει το φαγητό ξεμείνει από υγρά πρόσθεσε λίγο νερό. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164