Ένας άλλος τρόπος να απολαύσεις τα όσπρια! Τα κρεμμύδια καραμελώνουν και μαζί με το τραγανό μπέικον δίνουν στα λευκά σου φασόλια την έξτρα γεύση που χρειαζόσουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. φασόλια μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 4 μεγάλες φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2,5 μέτρια κρεμμύδια
- 2 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα φασόλια στο νερό που τα μούλιασες, προσθέτοντας λίγο ακόμα κρύο εάν χρειάζεται για να τα καλύψεις. Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένα περίπου μία ώρα
- Σε μέτρια φωτιά βάλε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον για να ψηθεί. Μόλις ροδίσει βγάλτο και βάλτο σε χαρτί να στραγγίσει
- Κράτησε δύο κουταλιές από το λίπος που έβγαλε το μπέικον και κράτησε χωριστά το υπόλοιπο. Βάλτο σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι και το σκόρδο και σωτάρισέ τα περίπου 10 λεπτά. Ρίξε το μείγμα μέσα στα φασόλια που βράζουν, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Λίγο πριν είναι έτοιμα ρίξε αλάτι, ανάλογα με τα γούστα σου.
- Στο μεταξύ, κόψε τα δύο ολόκληρα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Βάλε δυο κουταλιές από το λιπος του μπέικον στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίξε τα κρεμμύδια και μια δυο πρέζες αλάτι.
- Μαγείρεψέ τα ανακατεύοντας, με τη φωτιά στο χαμηλό, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν σκούρα καφέ και να κραμελώσουν, περίπου 45 λεπτά. Πρόσθεσε 2 κουταλιές νερό, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Ρίξε το ψημένο μπέικον και ανακάτεψε απαλά για να ζεσταθεί.
- Σέρβιρε τα φασόλια και από πάνω βάλε για γαρνιτούρα τα κρεμμύδια με το μπέικον.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ