Λαχταριστό πιάτο για τις κρύες βραδιές του χειμώνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλ. νερό
- 1 φλ. φάβα
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. cheddar
- 1/2 kg γαρίδες
- 6 φέτες μπέικον
- 4 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα βράσει το νερό.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και τη φάβα.
- Μόλις βράσει η φάβα και απορροφήσει όλο το νερό, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και το cheddar.
- Καθάρισε, πλύνε και στέγνωσε καλά τις γαρίδες.
- Σε ένα τηγάνι βάλε το μπέικον να ψηθεί και μόλις ετοιμαστεί, βγάλ’ το και πρόσθεσε στο τηγάνι τις γαρίδες για δύο λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.
- Μόλις ετοιμαστούν οι γαρίδες, ξαναρίξε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για τρία λεπτά.
- Σέρβιρε τη φάβα σε μπωλάκια και από πάνω το μείγμα με τις γαρίδες και πασπάλισέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ