Φάβα με γαρίδες και μπέικον

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο για τις κρύες βραδιές του χειμώνα

Συστατικά

  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. φάβα
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. cheddar
  • 1/2 kg γαρίδες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βράσει το νερό.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και τη φάβα.
  • Μόλις βράσει η φάβα και απορροφήσει όλο το νερό, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και το cheddar.
  • Καθάρισε, πλύνε και στέγνωσε καλά τις γαρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε το μπέικον να ψηθεί και μόλις ετοιμαστεί, βγάλ’ το και πρόσθεσε στο τηγάνι τις γαρίδες για δύο λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.
  • Μόλις ετοιμαστούν οι γαρίδες, ξαναρίξε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε τη φάβα σε μπωλάκια και από πάνω το μείγμα με τις γαρίδες και πασπάλισέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164