Μπορεί όσο ήσουν μικρή να μην της έδινες ιδιαίτερη σημασία, όμως η φάβα είναι εκλεκτή και αναπόσπαστη από το τραπέζι της παρέας που πίνει το κρασάκι της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. φάβα
- 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
- Ρίγανη ξερή
- 1 λεμόνι
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τη φάβα και καθάρισέ τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε μια καταρόλα με νερό που βράζει (περίπου τρία ποτήρια) πρόσθεσε τη φάβα και άφησ ενα βράσει και αν βγάλει τους αφρούς της
- Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό και χαμήλωσε τη φωτιά
- Σκέπασε και άφησε το όσπριο να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου
- Ψιλόκοψε τα τρία κρεμμύδια και σόταρέ τα σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο
- Πρόσθεσέ τα στη φάβα που εει ήδη βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα και πάλι
- Πρόσθεσε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι
Tip
Η καλύτερη φάβα είναι η φάβα Σαντορίνης...ζήτησέ την!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ