Φάβα… ο παραδοσιακός μεζές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί όσο ήσουν μικρή να μην της έδινες ιδιαίτερη σημασία, όμως η φάβα είναι εκλεκτή και αναπόσπαστη από το τραπέζι της παρέας που πίνει το κρασάκι της.

Συστατικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • Ρίγανη ξερή
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τη φάβα και καθάρισέ τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μια καταρόλα με νερό που βράζει (περίπου τρία ποτήρια) πρόσθεσε τη φάβα και άφησ ενα βράσει και αν βγάλει τους αφρούς της
  • Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό και χαμήλωσε τη φωτιά
  • Σκέπασε και άφησε το όσπριο να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου
  • Ψιλόκοψε τα τρία κρεμμύδια και σόταρέ τα σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσέ τα στη φάβα που εει ήδη βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα και πάλι
  • Πρόσθεσε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι

Tip

Η καλύτερη φάβα είναι η φάβα Σαντορίνης...ζήτησέ την!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164