Από τα αγαπημένα μας όσπρια οι γίγαντες γεμίζουν το πιάτο σου με τον καλύτερο τρόπο! Κάνε κλικ εδώ και αγόρασε τα υλικά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
- 100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
- ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό
- Αλάτι πιπέρι
- 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε για 30 λεπτά τους γίγαντες και στράγγιξέ τους.
- Σε τηγάνι, σόταρε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο.
- Πρόσθεσε το λάχανο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το σέλινο, τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράσε για 10 λεπτά.
- Βάλε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και περίχυσε με το μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
- Κάλυψε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες με τη ζάχαρη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ