Δώσαμε στη φασολάδα μεξικάνικο διαβατήριο και… απογειώσαμε τη γεύση! Αν η απλή παραδοσιακή φασολάδα σε έχει κουράσει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή. Για λάτρεις του καυτερού που θέλουν όμως να κρατήσουν και κάτι από τις ρίζες τους!!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ. φασόλια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη χωρίς τα σποράκια
- 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους
- 1 κ.γ. τοματοπελτέ
- Κύμινο, πιπέρι καγιέν, πάπρικα
- 4 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- Eλαιόλαδο
- Για το γουακαμόλε: 2 αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό από 1 Lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε τα φασόλια από το βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό
- Βάλε σε μια κτσαρόλα να βράσουν και αφαίρεσε τον αφρό που μπορεί να βγάλουν στην επιφάνεια. Άφησε να βράσουν για 20-30 λεπτά. Σούρωσε και κράτησε το ζουμάκι
- Βάλε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το κύμινο, το καγιέν και την πάπρικα και τα φασόλια
- Βάλε τη ντομάτα και τον πελτέ, το σέλινο και στο τέλος το νερό ζεστό. Σκέπασε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα
- Στο μεταξύ ετοίμασε το γουακαμόλε. Καθάρισε το αβοκάντο και κόψε σε κυβάκια. Κράτησε το κουκούτσι
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Με ένα πιρούνι λιώσε το αβοκάντο. Μπορείς να το περάσεις και από επεξεργαστή τροφίμων, χωρίς όμως να τα λιώσεις τελείως
- Πρόσθεσε το χυμό Lime και άφησε στην άκρη, βυθίζοντας το κουκούτσι σε μια άκρη για να μην μαυρίσει
- Αφού χυλώσει η φασολάδα σου, πρόσθεσε αλατοπίπερο και κατέβασε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με μια γενναιόδωρη κουταλιά γουακαμόλε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ