Λεμονάτη και ελαφριά σούπα με φακές και σέλερι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. κόκκινες φακές
- 4 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το καρότο, το κρεμμύδι και στο σέλερι ψιλοκομμένα με το ¼ κ. γλυκού αλάτι και άφησε να μαλακώσουν τα λαχανικά για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τις φακές, το ζωμό και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε με το καπάκι και βράσε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές για περίπου 20 λεπτά.
- Σβήσε το μάτι, ανακάτεψε στη σούπα το χυμό λεμονιού, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μπολ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ