“Ψητό” της κατσαρόλας με φασόλια και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σέλερι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 ματσάκια λαχανίδα (kale)
- 1/2 kg μαυρομάτικα φασόλια μουσκεμένα
- ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεσαία φωτιά ζέστανε σε μία κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού λάδι και τσιγάρισε το μισό σκόρδο λιωμένο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Πρόσθεσε και το σέλερι σε λεπτές φέτες, αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Άρχισε να προσθέτεις στην κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά τη λαχανίδα, σκεπάζοντας με το καπάκι μέχρι να “μαραθεί” και να μειωθεί ο όγκος του φαγητού.
- Ρίξε ένα φλυτζάνι μερό και αλατοπίπερο και άσε το φαγητό να “κατακάτσει”.
- Πρόσθεσε τα φασόλια και 10 φλιτζάνια νερό και σκέπασε την κατσαρόλα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Ξεσκέπασε και άφησε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό, τις κορυφές του σέλερι και το υπόλοιπο σκόρδο με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και 3/4 φλιτζανιού λάδι.
- Μόλις βράσει το φαγητό πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μείγμα μυρωδικών και αλατοπιπέρωσε ξανά.
- Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμία και τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ