Οι ρεβιθοκεφτέδες στην πιο απλή και υγιεινή εκδοχή τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 φλ. βρώμη
- 400 gr βραστά ρεβίθια
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε το τρίμμα σε ένα μπολ, άφησέ το να κρυώσει και άπλωσε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλε τη βρώμη στο μπλέντερ, άλεσέ τη μέχρι να γίνει πούδρα και μετάφερέ τη σε ένα μπολ.
- Αφού βράσεις και σουρώσεις τα ρεβίθια, διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
- Βάλε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν crumbles.
- Ρίξε το βραστό νερό αφού κρυώσει μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
- Χώρισε το μείγμα σε 12 ίσες ποσότητες και σχημάτισε με τα χέρια σου 12 nuggets.
- Πέρασε κάθε nugget από το τρίμμα ψωμιού και τοποθέτησέ τα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε για 15 με 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά με την αγαπημένη σου σος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ