Οι ρεβιθοκεφτέδες στην πιο απλή και υγιεινή εκδοχή τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 φλ. βρώμη
- 400 gr βραστά ρεβίθια
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε το τρίμμα σε ένα μπολ, άφησέ το να κρυώσει και άπλωσε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλε τη βρώμη στο μπλέντερ, άλεσέ τη μέχρι να γίνει πούδρα και μετάφερέ τη σε ένα μπολ.
- Αφού βράσεις και σουρώσεις τα ρεβίθια, διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
- Βάλε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν crumbles.
- Ρίξε το βραστό νερό αφού κρυώσει μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
- Χώρισε το μείγμα σε 12 ίσες ποσότητες και σχημάτισε με τα χέρια σου 12 nuggets.
- Πέρασε κάθε nugget από το τρίμμα ψωμιού και τοποθέτησέ τα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε για 15 με 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά με την αγαπημένη σου σος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ