Λαχταριστές γλυκοπατάτες φούρνου γεμιστές με ψητά ρεβίθια και σος γιαουρτιού με κόλιανδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg βρασμένα ρεβίθια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 4 γλυκοπατάτες
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος
- χυμός από 1/2 lime
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και άπλωσέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφαίρεσε τα ρεβίθια από το φούρνο και βάλε τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήσε για 40 με 50 λεπτά.
- Στο μπλέντερ χτύπησε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Με ένα μαχαίρι άνοιξε μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, γέμισέ τες με τα ρεβίθια και περίχυσέ τες με τη σος γιαουρτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ