Λαχταριστές γλυκοπατάτες φούρνου γεμιστές με ψητά ρεβίθια και σος γιαουρτιού με κόλιανδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg βρασμένα ρεβίθια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 4 γλυκοπατάτες
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος
- χυμός από 1/2 lime
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και άπλωσέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφαίρεσε τα ρεβίθια από το φούρνο και βάλε τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήσε για 40 με 50 λεπτά.
- Στο μπλέντερ χτύπησε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Με ένα μαχαίρι άνοιξε μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, γέμισέ τες με τα ρεβίθια και περίχυσέ τες με τη σος γιαουρτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ