Ραγού φασολιών με φρυγανισμένη τσιαπάτα και παρμεζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Βραστό της κατσαρόλας με φασόλια και ντομάτα σε σκορδόψωμα τσιαπάτας με τριμμένη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 gr λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 3 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 140 gr baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες λευκά φασόλια, σουρωμένες
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 τσιαπάτες κομμένες στην μέση
  • 1 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το λουκάνικο και καβούρδισέ το για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις.
  • Γύρισέ του πλευρά και καβούρδισε για άλλα τρία λεπτά, πριν αρχίσεις να το σπας με την κουτάλα σε μπουκιές.
  • Πρόσθεσε τα 3/5 του σκόρδου, την ρίγανη και το μπούκοβο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και τις ντομάτες με 2,5 κουταλάκια αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ελαφρώς την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σπανάκι και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε και τα φασόλια στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα τρία λεπτά, προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, πρόσθεσε το υπόλοιπο σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
  • Σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, βάλε τα ψωμάκια με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω και ψήσε για ένα λεπτό.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο το ταψί, γύρισε πλευρά στα ψωμάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με το μείγμα βουτύρου.
  • Ξαναβάλε στον φούρνο τα ψωμάκια για άλλο ένα λεπτό και μόλις τα βγάλεις σέρβιρε με το ραγού φασολιών, πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164