Βραστό της κατσαρόλας με φασόλια και ντομάτα σε σκορδόψωμα τσιαπάτας με τριμμένη παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 450 gr λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 3 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 140 gr baby σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κονσέρβες λευκά φασόλια, σουρωμένες
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 τσιαπάτες κομμένες στην μέση
- 1 gr παρμεζάνα τριμμένη
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το λουκάνικο και καβούρδισέ το για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις.
- Γύρισέ του πλευρά και καβούρδισε για άλλα τρία λεπτά, πριν αρχίσεις να το σπας με την κουτάλα σε μπουκιές.
- Πρόσθεσε τα 3/5 του σκόρδου, την ρίγανη και το μπούκοβο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τις ντομάτες με 2,5 κουταλάκια αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ελαφρώς την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σπανάκι και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε και τα φασόλια στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα τρία λεπτά, προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται.
- Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, πρόσθεσε το υπόλοιπο σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
- Σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, βάλε τα ψωμάκια με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω και ψήσε για ένα λεπτό.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο το ταψί, γύρισε πλευρά στα ψωμάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με το μείγμα βουτύρου.
- Ξαναβάλε στον φούρνο τα ψωμάκια για άλλο ένα λεπτό και μόλις τα βγάλεις σέρβιρε με το ραγού φασολιών, πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ