Πριν από μερικές μέρες μου το πρότειναν σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Αθήνας. Ένας τρόπος να γίνουν τα όσπρια ένας εκλεκτός μεζές… Είναι πολύ κλασικό πιάτο στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όπως η Σίφνος και η Πάρος. Και φυσικά ένα φαγητό μελωμένο και διαφορετικό που θα κάνει και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα όσπρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδιασε ροδέλες
- 2 ντομάτες σφιχτές και ώριμες σε ροδέλες
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο ελαφρά λιωμένες
- Αλάτι,πιπέρι
- Μια χούφτα χοντρό αλάτι
- Νερό όσο πάρει
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά σε νερό με το χοντρό αλάτι
- Επιστρέφοντας από τη δουλειά, εκεί κατά το βραδάκι ξέπλυνε τα ρεβίθια καλά. Βάλε σε πήλινο σκεύος με καπάκι
- Αφού στρώσεις τα ρεβίθια καλά, βύθισε διάσπαρτα τις σκελίδες το σκόρδο. Από πάνω στρώσε τις ροδέλες με το κρεμμύδι και τις ντομάτες
- Αλατοπιπέρωσε βάλε τα φύλλα δάφνης και σκέπασε τα ρεβίθια σου με νερό (θα ήταν καλύτερο να είναι χλιαρό)
- Ρίξε από πάνω το ελαιόλαδο και σκέπασε το καπάκι. Για να σφραγίσεις καλά τα αρώματα και τις μυρωδιές μπορείς να κλείσεις το χείλος του πήλινου με ζυμάρι
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC και βάλε το φαγητό να ψηθεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Αφαίρεσε το ζυμάρι και δοκίμασε… αν χρειαστεί άφησε λίγο ακόμη να ψηθούν καλά τα ρεβίθια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ